04 September 2010

Rumah Ibu



Home sweet Home darling..
dah nak dekat sebulan tak balik.
saye sangap rumah saye.



hari ni Jumaat, 3 Sept, 24 Ramadhan.

3 Sept ni sebenarnye ade erti besar dalam hidup aku..susah nak lupe peristiwa itu..menerime seseorang dan kemudian melupakan..ah,bukan perkare mudah.Mau runtuh tembok China kalau aku dah bersuare mengenai perasaan jiwa dan raga..lupakan sebelum aku mulakan.


****************************************************************


nmpak tak line bintang panjang tu dicipta sekali lagi..haha.


I'm home darling..
lepas abes class pagi tadi,tak pagi sgt la ..12 tgh hari terus chow kejar-kejar carik bas , duduk diam-diam dan sampai rumah. Melompat turun bus , salam ibu ,oh ayahnda tiada,potong rambut raye rupenya.Semangat ku turut turun kpdmu juga Ayahnda !
masuk bilik, sembur Ambi-pur air freshener ..wahh harum.


duduk.hadap laptop.aishh..hari ni betul2 buat aku tak tenang la.


'...kadang-kadang hidup tak perlu sgt nak memandang ke belakang
tapi kadang-kadang memori yang dibelakang itu lah yang susah nak di lupa.
bukan tak nak,tapi tak boleh..kenangan itu terlalu kenangan..bukan tak pakse, lebih pade itu sudah.tapi bila tiba masanye, ia datang tanpe rase ape-ape.
serius aku mahu lupekan kenangan itu...'


duduk dalam bilik, bukak laptop online dan mem'baik' kan diri kedapur untuk menolong masak..tapi kecewa tgk dapur..
jap.






abaikan tong sampah yang-penuh-bakal-dibuang-esok tu..haha.boleh faham tak purple dgn biru tu bukan color yang matching la mummy.


how bout this?




jubin tu mmg color biru, then sang ibu mengecat dinding dgn color biru tapi knape gerbang tu separuh je biru separuh lg oren or peach?kemudian dipasang kan tikar getah baru kaler coklat tanah ?
(segale kesesakan mata,harap dimaafkan.)


ibu,mengertikah ibu bahawe biru + purple + peach itu tidak langsung match ditambah pula coklat?




korang faham tak perasaan aku?
bila tanye pada sang ibu,jwpan nye sebegini
"long,cube kau tgk dalam tv tu,si eric tu suke-suke die je letak color ni color tu..customer die tak marah pun,siap lompart-lompat lg..kau ni tak seni betul la..ikut ayah kau."


kadang-kadang hati ni kene diubat sendiri..tak pe lah sang ibu..rumah ini rumah ibu.


lepas ni mungkin ade episode rumah ibu 2..sebab hati mmg tak puas atau kate lain nye tak puas hati tgk bilik sendiri dan ruang tamu!




sigh**kecil hati sebenarnye.


nah,duit raye.






7 comments:

-faThiAh- said... [Reply to comment]

ekekekeke
sian ko hada...
amek,mummy dah perli...
saba je la er,puase2...
huhu

nursyuhaida said... [Reply to comment]

sian kan Thiyah..
tadi rase nak marah .
tapi kang jdk anak derhaka plak.huhu

-faThiAh- said... [Reply to comment]

yup2...
saba je la,
t dah de umah ibu 2,
ko decide lak...
:)

faqhrule said... [Reply to comment]

silap2 lepas ni cik kassim tambah dapur baru kan? al maklumlah bapa2 kita kat sini baru dapat duit :P

as u know its me "Nadz" said... [Reply to comment]

e'eh. ade gmbar kiteorg lahh. yehoo ! ;)) sayang kak ada ucuk omok!

as u know its me "Nadz" said... [Reply to comment]

kak, bestnye rumah ,nak datang! :)

nursyuhaida said... [Reply to comment]

:.faqhrule:.
haahha..siyes aku gelak besa bace commnt kau cikgu.sbb duit tu aku awal-awal dpt duit raye dah..seronok kalau selalu cmni.

:.nadz:.
gmbar korang akk buat sbgai duit raye kat blog ni.takpe kan?nak dtg?kecik tapak tangan stadium bukit jalil akak tadah kan!