22 September 2010

Rela atau Paksa?



hye readers!
salam lebaran.walau pun tak lebaran sgt lagi dah.orang semua sibuk simpan bekas kuih raye dah.jgn nak beraye sgt lagi.
entry raye nantilah.belum rase nak gebang pasal raye.

sekarang ni aku kat bilik dah ni.bilik hostel.baru habis meeting.sila tengok jam.okey,aku tipu.meeting abis pukul 2 tadi.weekend ni ade event.event raya.

kadang-kadang aku rase nak sangat mase berlalu dengan cepat.aku dah malas sangat nak berhadapan dengan semua-semua ni.dengar pun korang mesti dah menyampah.apetah lagi aku yang berhadapan dengan keadaan ni.tah ape yang aku menyampah.situasi mungkin.

Ahad lepas tarikh last untuk apply degree.Hari ahad tu jugak la aku apply.Walaupun begitu, aku tak marah line lembab atau line sesak di portal UITM.UITM dihatiku.lagi pon UITM tak de high way 'Lekas', sebab tu die lambat.tak lekas-lekas.dem.

Akaun semestinye bukan lah subject pilihan aku untuk sambung Degree.Account susah.aku pilih Business atau orang putih kate,perniagaan.(korang putih kan?).bile pilih subject Perniagaan,aku kene lah update status kat FB.."kepada encik bakal-bakal suami,kite kawen 3 tahun lagi ok..Janji."

Degree lagi 3 tahun,agak-agak lu,wa ade peluang jadik anak dara tua tak?

aku isik form degree tu dengan hati tak rela sangat sebenarnya.Sekadar untuk duduk sebaris..faham?
bila orang tanye..
'Weh,dah apply Degree?'
'Pandang aku dueblah mate la weh'

nampak tak aku dah duduk sebaris?
selebihnye aku banyak berserah.

aku dah malas sangat-sangat nak nak hadapi campus life ni.terkejar sane.terkejar sini.yang penat nye aku.sekarang ni kalau boleh aku nak tumpukan kat study je.tapi comitment lain aku tak boleh nak abaikan.terutame bila bakal-bakal suami ajak lunch same-same.comitment penting tu weh.okey,aku tipu lagi.

Della siap Ahad haritu,time tu aku baru sangat naik bus nak balik.Abang CC tu saje lah tak nak aku bwk Della balik.tak nak aku lalai.Taknak aku lupe comitment.
sekarang aku tulis entry pakai laptop roomate.aku cakap ngan die nak pinjam buat assignment.tapi kalau die tau aku mentaip entry bagai,maun kene bakar atas zink kot.Allah.tak sanggup aku.



pisssttt..aku jumpe kekasih lame,Mr.Z dekat FB..aku memang bernekad nak senyum sampai esok ni.haha.kalau jap lagi die mntak no fon kat inbox,aku rase nak senyum sampai akhir minggu depan.haish.



4 comments:

faqhrule said... [Reply to comment]

nanti jumpa cik kassim tau la nak bagitau hal sebenar dekat dia yang anak dara dia ni sebok nak berlaki hehehe

nursyuhaida said... [Reply to comment]

cikgu fakhrul:.
jgn!ni kalau ayahnda tau..maun kene kerat 18,buang dlm sungai.hahaha.

ASSILA. said... [Reply to comment]

bisnes terbaik la hada, hee.

nursyuhaida said... [Reply to comment]

aku biase-biase je asila..xhebat mcm ko.hehe