24 July 2011

Manusia - Manusia Hebat ! ( part 1 )

Helloo gadis cantik dan jejaka macho semua!
hai.hai.hai

Sabtu lepas, 16 July aku join reunion.
alah.malas cerita banyak la.tgk gambar je okay?okay.cakap okay cepat!

cepat!


okay.saya datang paling awal ye.excited tekau eirrr!



berape orang tu?ce kira, ce kira.okay dah.13 orang semua nya.begitu sikit?adakah ini dinamakan reunion?adekah?apekah?
bawak bertenang rakan-rakan.bilangan orang tak menjamin kegembiraan.
kih kih kih


disebabkan dari Serting ke PD tu adalah sangat jauh, maka kami memerlukan 7 perhentian untuk memastikan rakan-rakan semua nya berada di dalam keadaan waras tidak gila sama sekali.
7 kali berhenti woih!nak dekat 5 jam baru sampai.
#pitam.


Perhentian Pertama :Petronas


isik minyak.minyak adalah tidak disponser oleh mane-mane datuk mahu pun atuk.banyak cantik muka kau?untuk mengisi minyak sahaja kami yang waras ini mengambil masa hampir 2 jam untuk memastikan semua minyak masuk ke tangki minyak berjalan lancar.



Perhentian kedua: Bahau

Berhenti kat Bahau sebab Afiq nak punch card.ape ni? perlu berhenti beramai-ramai?
oh lupe, petronas tadi adalah di Serting okay.baru bergerak dah berenti. pastu jalan sikit, berhenti lagi.bila nak sampai oi?
#gambar tak de. tak kuasa aku setiap kali berhenti nak ambik gambar.acik bizi yuwol.



Perhentian ketiga : Kuala Pilah.

ni memang setiap daerah nak kene berhenti ke ape?haha.time ni nak kene ambik Umai sebab dia tinggal kat Senaling. Pick up point la kiranya. Yang ni pon tak de gambar. Alasan adalah sama seperti Perhentian dua.
boleh cenggitu?


Perhentian keempat : Ulu Bendul.

Selepas mengisi minyak kereta, mari kita mengisi minyak tuan punya kerata dan penumpang-penumpang nya.Ayuh!


Arif, aku tau kita semua lapar. tapi muka jangan nak garang sangat. cuba chill skit.kita pekena Nasi Lemak Ayam dengan Teh Tarik okay?



see.Arif tidak lagi serius seprti tadi. kah kah kah.
(sorry Rif, nanti raya kita 0-0 balik k?)



ni sebelum Nasi Lemak Ayam sampai. Kak Munnn pun adeeeee.



tak.tak.
ni bukan bergaduh ni.
cuma berbincang nak kencing kat mana lepas ni sebab air dalam badan dah penuh.ish, terasa jijik gila perangai bila sebut kencing.okay, buang air.


Perhentian kelima : KTM Seremban.


kat sini kami menunggu pula kedatangan Manisah and Cha'a.
Manisah awal lagi dah sampai, si Cha'a. mak oi.minitik poloh jantan nunggu eh!
muka si Ecah saja dimaniskan tu, sebona eh dio samo-samo mendidih tunggu Cha'a. kih kih kih



Abang Asmara! 
muka si Fahmi nampak tenang menunggu Cha'a, tapi dalam hati siapa lah tahu kan?haha


okay.nampak tak semua orang sebenanya muka tak puas hati?haha


Perhentian keenam : Highway PD


ohmai.ohmai. SESAT WEH!
kami dalam gambar ni tak sesat la.dua buah kereta lain yang sesat.kau bayang kan nak pergi PD pun boleh sesat, apetah lagi kalau nak pergi Marang next year?kang silap-silap si semah dah sampai Siam pulak kang :(


ni muka kengkonon 'takpe la semah.tak pe la sesat.kembali ke pangkal jalan okay?jangan rushing pada yang sesat tu.kayuh plahan-plahan okay?'
epul nampak sangat omai-omai kan?














perasaan sebenar!
kah kah kah.



ni sorang lagi.
muka tak menggambarkan perasaan (1)


muka tak menggambarkan perasaan (2)
lama gila woi nak tunggu budak sesat kembali ke pangkal jalan. mana tak 5 jam perjalanan.LOL

perhentian ketujuh : Dah sampai!


yeay!dah sampai.yeay!
yang beriya becekak pinggang tu Syakinah.maaf lah, perangai dari sekolah berlagak macam ketua chef tak ubah-ubah.haha


bila dah sampai, dieorang terus pasang khemah. perasaan untuk berenang di lautan tenang masih tersemat rapi di hati.haha. teruja oi tengok laut!


masak sendiri woih.masak sendiri!
jangan tak percaya!


lepas dah makan konyang semua, kami pun start la game untuk hiburan hati.main baling selipar!
dah lama tak main game ni.bapak la mengimbau kenangan zaman kecik-kecik.
#okay pasrah. dah besar rupa nya aku.


pernah main game ni tak?
pangkah diri sendiri kalau tak pernah main.kau manusia paling malang seantero dunia.



berusaha mengimbau kenangan zaman kanak-kanak.
nangis.


aku tak tau kenapa aku upload gambar ni.
bila dah upload aku tak tau nak letak caption apa.
tu lah, dulu mase sekolah kemain suka begaduh 2 manusia ni.sekarang kemain nak ambik gambar bedua!
kah kah kah!


okay!nak main air!


ecah kata ' jangan mengade nak main air. sukaneka tak abis lagi nih!'
'baiklah'
#patuh.
galah panjang.perghh.lagi lah lama tak main.last aku main game ni masa derajah 5 kot.kat sekolah agama.satu geng dengan Ustaz Musa.LOL.sape ingat?!!!!


eksyen je budak ni.bukan power sangat pun ;P




yeay!main air!
setail kan gambar ni?
ok. set as desktop background sekarang!



mungkin lebih setail?



banana boat!
muka cool-tak-takut-jatuh-dalam-air kan semua orang?



sangat cool.



super cool 
nak yang lagi cool?mahukan yang lebihhhhhh coooool?









yeay! u guys look super duper cooool yaww!
macam misi menyelamat bot tenggelam kan?kahkahkah


berusaha lah kamu. kihkihkih
 
okay.dah.penat membahan orang.cukup la entry kali ni banyak gile gambar sampai kene buat dua part bagai.
nanti kan kemunculan part 2 untuk aktiviti malam ,tengah malam, tengah pagi, pagi dan last untuk balik.*cipta
nanti kan okay?
geli je kemain nak nantikan kemunculan bagai.bajet macam juta-juta readers je kau!

oh!
ni last.


matahari nak tenggelam!menarik gile view time ni woih!



okay.tak yah nak bajet Irwansyah sangat Afiq oi. cukup la nyanyi lagu Irwansyah dengan 'Acha' time sambutan hari guru masa kat sekolah dulu.



bai perempuan cantik dan lelaki macho semua!
Assalamualaikum.


update :
ni link untuk Part II .

2 comments:

ayien . said... [Reply to comment]

Haha lawak. Suka bce, beshnyer buad reunion :)

nursyuhaida said... [Reply to comment]

thank u ayien!