08 March 2011

PERTEMUAN DAN PERPISAHAN.



kawan-kawan memang memberi kita bermacam-macam makna.kan?
kalau aku, kawan-kawan yang aku kenal sejak zaman sekolah adalah kawan-kawan yang terlalu susah aku nak cari penggatinya.


best gilak bila dapat jumpa dan kumpul ramai-ramai sambil makan goreng pisang pisang goreng cicah sambal kicap dan bercawan-cawan secawan kopi panas.macam orang tua sangat kan?tapi cube korang try test.seriously rase macam back to 60's giler.haha


bila kumpul ramai-ramai takyah nak poyo bajet kemain nak tukar buah fikiran bagai kan.duduk bersila je terus rase nak bercerita.kalau tak, takkan lah baru nak bukak plastik goreng pisang pisang goreng Ekyn terus bukak mulut.
'kau tahu, jiran aku gadoh laki bini malam tadi'.
motif la nak tau jiran dia gaduh kan?


benda yang paling kiteorang suka ialah kalau ade kenduri kat rumah salah seorang dari kami.Tak kisah la kenduri Adam sunat ke, Akak kawen ke, Kak Long selamat besalin ke, or even Jijah khatam Quran.Tetap nak datang 3 or 4 minggu hari sebelum kenduri bajet nak jadik orang pangkal.hah.Yolah.pangkal la sangat.


Tapi since semua dah besar dewase ni, susah sangat nak jumpe apetah lagi nak kumpul reramai.Sorang exam, sorang tak boleh balik, sorang ade tournament futsal lah.macam-macam..


okey.motif disebalik cerita: mase Angah Izzu tunang hari tu,aku sorang je yang ade!


tapi sebagai seorang kawan yang memahami lagi mengerti, tak pe la.sorang pon sorang la.
owh.kali ni tak jadi orang pangkal lah sangat dah. i'm the cameramenwomen! kau hado?hah.cenggitu.kemain banggo.


setail kot pegang camera cenggitu.

okey dah.Jangan mengade nak suruh aku tangkap gambar korang nak tunang la, nak kawen la, portrait semua bagai.servis aku terhad.

Ayat bajet.Sedangkan ambik kamera terus putar ke butang Auto!okey.MakcikSipah jual goreng pisang pisang goreng pon boleh buat kan?


gambar yang diambil oleh MakcikSipah goreng pisang pisang goreng.


Angah Izzu dan Abg.Zizan
Kak Syirra dan Abg Shafik
owh.lupe pulak.ade 2 pasangan yang bertunang tau.Kak Shirra and Angah Izzu ni memang rapat gile babeng dan dieorang plan untuk tunang same-same, waktu ,tempat , hari semua yang same.Gile babeng best kan?kau hado?


Jijah , Anem , sedare Anim-tak-tau-name and MakcikSipah goreng pisang pisang goreng.
Jijah datang makan je ye kawan-kawan.alasan: kojo bai.
okey dah kawan-kawan, MakcikSipah dah penat update.nak rehat pulak.petang ni nak bukak kedai goreng pisang pisang goreng lagi.
Acik bizi la lately!bisness kemain maju dan kencang.


bai.






5 comments:

Noraé said... [Reply to comment]

hhaaha. sumpah tak pernah aku bukak citer bodo camtu ngeng!
nice la baju camerawoman. jijah jer tak. haha. to anem,sorry tak dapat hadir ;)

Anonymous said... [Reply to comment]

setakat pusing jadikan auto then tekan butang capture makcik semah yg slalu ngumpat2 kt tangga umah dye leh wat...

-fhaqem comel sikit jerk-

nursyuhaida said... [Reply to comment]

Noraé : hahaha.ade kot.ko je tak ingat.hahaha.baju nak same dgn org yg betunang.hahah

fhaqem tak comel langsung: yang penting,kau hado?hah.gitu.

Mayra said... [Reply to comment]

wah.kemain kau tuka profesion skang.
nice picture la.tak kire!aku tunang aku panggil kau.

fulltime dreamer said... [Reply to comment]

anda di tag di blog saya. macih.