15 February 2012

I'm here. still remember ME?





Assalamualaikum wanita-wanita cantik dan lelaki-lelaki hensem sekalian.


lama tak update belog.bace belog/ blogwalking pun dah lama gila tak buat. 


alasan : penat bekerja. kerja dari pukul 8.30 sampai pukul 5, isnin sampai jumaat lepas tu setengah hari untuk sabtu boleh jadi alasan sangat kukuh untuk aku lupa kan sekejap belog ni. HAHA.


alasan accepted. TQ




eh, meh cerita pasal kerja.cukup lah kalau aku cakap aku bekerja di sebuah hospital swasta di kawasan kajang. tak perlu nak mention nama. kang tersinggung. aceceh. tersinggung la sangat. HAHA.




simpati nasib aku,disebab kan masa diploma dulu tak de praktikal atau senang sebut aku langsung tak ada pengalaman bekerja jadi aku gunakan spm je mintak kerja. harap maklum. kalau pointer uitm pun agak-agak kelabu je tak perlu kecoh.


apa yang best kerja dekat hospital?


kalau dulu bau panadol pun kau benci, sekarang harus tabah bau ubat dimana-mana sahaja termasuk tempat parking kat LG. harap simpati semua orang. lebih sempati, aku bekerja di bilik bedah. so, wahai darah, wahai ubat come sleep with me tonight.
aku kerja dibilik bedah? best ? bestkan bunyik dia?


jangan nak fikir aku tolong doctor bedah-bedah sangat. kerja aku ade lah up kan semua charges untuk patient yang buat operation.ward billing clerk position aku.sila noted. ward billing clerk, aku ulang.


segala barang yang dia guna masa operation aku yang charge kan untuk semua patient. as for private hospital, charges nya adelah sebanyak 4 kali gaji aku untuk satu operation kecil.#telan air liur. to be honest.


kalau nak lahirkan anak secara Cesarean / operate paling kurang rm 4k. Charges untuk surgeon adelah RM 1650 while untuk Anesthetic/ doctor bius RM 715. charges lain? tak perlu tanye. kebetulan hari tu mak cik aku lahirkan anak dia secara cesarean tapi di hospital kerajaan, dan dikena kan charge sebanyak RM88 secara total. 


=,=  


please say, thank u Najib now.now i said!



oh yeay, hari tu masa mula-mula kerja dekat Operation Theater (OT) teruja gila dengar budak menangis baru keluar perut mak dia. tapi bila dah lama-lama rasa 


' u're nothing to me.pliss berhenti nanges. it's annoy me so much ' HAHAH. 
banyak gila charges untuk baby baru lahir weh!



bila dah kerja, banyak perspective hidup aku yang berubah.


kalau dulu aku fikir, aku akan bahagia sebab kengkonon boleh beli macam-macam without pikir apa dah. ternyata, angan- angan lah oi!


dapat gaji je nak bayar hutang PT, duit rumah , duit itu duit ini bla bla bla. last-last seminggu lagi nak gaji tinggal beras 2 pot kat rumah. demn.




tapi bila kerja ni adelah masa yang sesuai untuk aku kelihatan kurus dimata kawan-kawan. teruja aku bila ekin kata 'kurus weh kau.'


......and i was like ' did u really mean it? '




keh keh keh.





kurus enough?




oh thank yau semuaaa. i know you will say YES.








bai.
oh ye, blog akan keep updating lepas ni.







gembira?

ouch,u touched me.


pissssst :lagi satu nak bagi tau.kengkonon semua doktor hensem macam dalam cerita Cinta Medik tu semua tipu.kau bayangkan kalau muka doctor sebijik macam iqram dinzly?zizan nin?


kau boleh bayangkan?boleh bayangkan?








boleh bayangkan ape yang jadik kat aku?









3 comments:

NoraƩ said... [Reply to comment]

ye, ko kurus lah sikett ;)

Nursyuhaida said... [Reply to comment]

yes kin thank u. you made my day.HAHA

fara said... [Reply to comment]

ouch, darah.. tolong balut haha