14 February 2011

MEREKA-saya





bile kawan-kawan dah setat bagi kad jemputan kawen ,pastu terus rase mcm 'mak-oi-lambatnye-kau-kawen-weh-tak-de-org-nak-weh-kau.'..

sedar tak sedar memang ramai dah kawen ,nak kawen, ade anak, nak ade anak and macam-macam lagi.
ok dah.fullstop.
bila dieorang dah ajak tu pergi je la.pastu muka buat mcm 
'yelah-yelah.tak lame lagi aku kawen lah.tau la kau laku.'
haahah

lame sangat dah blog ni tak diupdate.
jadik,marilah.marilah mula bercerita.

kehidupan selepas belajar bukan lah satu kehidupan yang sedap atau enak untuk dicerita.ade baiknya kalau aku simpan je cerita tu.sekarang fokus hidup adelah untuk terus mencari kehidupan yang lebih sempurna dan sekali gus membanggakan.
siapa kita dahulu bukan lagi persoalan.yeah!bukan lagi persoalan ye.
hah!ayat kau tiptop sgt.

sepanjang cuti ni,memang banyak sangat benda yang aku buat dan kebanyakkan nya adelah menghabiskan duit mak ayah dan rakan-rakan.







lawatan sambil belajar tak belajar sangat lah ke teratak Za'aba.
dah2.jangan gelak.
aku tau la memang agak sejarah kalau melawat tempat-tempat mcm tu bersame rakan taulan di masa lapang.tapi...KAU DAPAT?alah.alah.






haaa.yang ni.kau ade?
dapat tak,nak begambar depan sawah-padi-luas-terbentang-indah-damai-permai?.

ok.ni semua bukan lah idea aku untuk terlalu seni ,pergi melawat padi konon-konon nak menghargai iklan 'sebutir beras itu ibarat setitik peluh kau.'
ni semua idea dieorang dan aku hanye ikut dan duduk dan 'eh,lawala kalau amik gmbar weh.kite cube ambek gambar nak?lai lai'.

ok.seterusnya, menjadi ibu yang baik dan selohah lagi disayangi.ade dua org sepupu yang datang rumah ,stay here and buat rumah aku macam Taman Disneyland kat Jepun.
sangat meriah dieorang ade. boleh menjadi teman bual bicara, begurau senda dan sepak terajang belaka.


ok.muke sume nak begaduh je.
paneh la kak long!
(sonyum..!)


hah.hambik kau!
.kau ingat boleh duduk free kat umah aku.haha.
ok.ni sumpah bukan dera ok.ini sukarela, tanpa paksa.
betul weh.
aku tak de niat nak paksa anak-anak kecil melakukan kerja.
tak ade weh.
tolonglah percaya.

::
::

 jap.jap.
korang ingat ade benda yang free atau sukerela lagi ke kat dalam dunia ni?
hah?ingat ade?




setakat basuh motor ,lap- lap skit tu pon sebenarnye berupah tau.bukan free, rela apetah lagi.
makan KFC sekali pakej dengan Karaoke siap.
hah.cer cite mane benda yang free lagi kat dunia ni.cer cite,cer cite.
ok lah.Kak Long ikhlas la belanje korang ok.tak nak ungkit-ungkit-kuih-bangkit la.tak baik.
korang tau ape dieorg ni buat time free?haaa ni.


alaaa.tak nmpak plak.main BINGO ok.siap menangis lalak -lalak bagai sebab asyik abang je menang.ishh.
adek memang mcm tu kan?

oklah.sampai sini je lah.
banyak sgt cite pon tak syok.
lain time boleh cerite lagi.


ini sepupu kiteorg.aku baru perasan, sepupu aku ramai lelaki dari perempuan.
ah, sekarang aku addict buat bende ni weh.

:
:
V


abeh segale button mak aku.aku tempel kat sane sini.oh, nanti next time aku cite ok.

bye guys...!
bye readers..!




4 comments:

Anonymous said... [Reply to comment]

bab yang g melawat teratak Zaaba tu, idea yg agak sejarah.haha
btw,button tu ko jait sendiri ker?

-nana-

zeerma said... [Reply to comment]

sepupu yg comel2.tapi tak baik u dera dieorg.

safuan said... [Reply to comment]

haha..
tapi aku ttp jeles kowang gi Tempat yang malar hijau sebegitu..
ape pun dot.
KERJA....

nursyuhaida said... [Reply to comment]

Nana : aah.jait sendiri.tetibe terrajin nyah.haha

zeerma : i tak dera la.i mendidik.haha

safuan: haha.ko sedia kan DSLR kite photo shoot kat ctu nak?haha.nice place weh.