10 November 2010

Segalanye Cash.


Hye gengs!


Terime kasih daun keladi sebab bagi sikit mase korang untuk bace entry aku.
Aku sayang korang weh.and aku lagi dueploh kuase due syg korang kalau korang drop any comment.
ceh ceh ayat mintak org comment je kau!


Banyak benda buat aku heppy sekarang. Paper esok last.ok, yang ni bukan hepy ni cuak. Esok paper Finance.paper susah seluruh alam.doakan aku dapat jawab weh.

and satu benda lagi ialah..

before ni aku jadik lemah sebab benda ni. die kawan aku. tak tau nak describe kawan or tak. sebab perilaku die seolah-olah ade benda yang die tak puas hati dengan aku. honestly, aku pernah nanges dengan ape yang die buat. aku ni nampak kuat kat luar,dalam ..?same je mcm orang lain.aku tak reti nak marah orang, nak tengking-tengking..paling tinggi pun aku akan diam dan masam muka.tu je tahap paling tinggi aku marah kat orang. lebih nye aku pendam. aku makan.


mase seorang 'sahabat' ni buat aku sakit, aku hanye mampu diam dan nangis.loser tak loser aku?
roomate aku jadik saksi semuanye.aku bukan reti nak marah or serang die.konon nak mntak penjelasan atau ape-ape pun.aku pendam.

sahabat-sahabat lain marah aku, sebab mereka kate diam aku seolah-olah aku takut kat die.seolah-olah aku betul kan semua fitnah die. tapi aku boleh buat ape?cube bagitau aku?

aku bagitahu ibunda. ibunda kate sejak bila aku jadi lemah mcm tu?aku pun tak tahu.aku tak pecaye ade orang tak suka aku smpai macam tu.buruk kan aku pada orang lain..ishhh..mmg menangis je si loser ni mampu.

korang tak tau.pendam aku ikut jejak ayahnda.macam mane tak puas hati nye orang pada ayahnda , ayahnda hanya duduk dekat dapur minum teh.dulu pernah orang cakap, ayahnda ni sombong, tak campur orang, tak suka berkawan.memang betul.aku boleh kira dengan jari kawan ayahnda.hanye berape orang je kawan ayahnda yang datang ke rumah bertanye khabar. yang lain semua datang untuk pinjam duit.(annoying) bile dalam kesesakan datang lah kerumah carik lelaki sombong ini.aku perasan yang itu.


aku pernah tanye ayahnda,kenape ayahnda tak keluar mencari kawan macam ayah orang lain, minum teh melepak kat kedai teh petang-petang?tapi ayahnda tak jawab.

ayahnda kata, biarkan kawan yang carik kita.percayelah, kawan bukan semua membahagiakan.aku bangkang!sebab kawan-kawan aku mase itu semua membahagia kan.sekarang aku sedar,ayahnda tak tipu.


lepas ape yang 'sahabat' tadi buat pada aku.dan aku hanye diam.bagi aku, aku tak ade cara untuk balas semua perbuatan dia.tak kan aku nak kutuk-kutuk die dalam blog macam ape yang die buat?tak kan nak serang die?tak kan nak putus kawan dengan die?tak,tak..

itu bukan aku.bagi aku ade kuase lain yang mampu membalas segala perbuatan dia.ko ingat ni drama melayu nak plan gempak-gempak bajet die menyesal lepas terperangkap dalam plan gempak korang tu?kah kah kah.cerita cerekarama TV3 boleh la.

lepas kena 'sakit' yang sahabat buat tu aku masih lagi tak buat apa-apa.pergi class macam biasa. tegur macam biasa. sakit tetap sakit. tapi jauh kat hati aku, aku maafkan dia. serius. at least aku tau, ade banyak lagi sikap dan sifat manusia kat dunia ni. seriusly die mengajar aku.

last night, aku dapat tahu something bad happened to her.
something yang memang terduduk aku dengar.
something yang buat aku rase 'ok,ini lah balasan  untuk kau'
something yang buat aku rasa ' what goes around comes around'
something yang buat aku rase , padan lah muka kau hai!

kalau korang nak kate aku jahat ,sila kan.siapelah aku untuk halang.tapi put yourself on my shoes.mesti korang rase ape yang aku rase.aku pun tak lah jahat sangat nak doakan kejatuhan die, nak gembira atas airmata dia.tapi aku tahu, sekarang semua nya cash.
kau mengata orang hari ni, semua orang mengata kau esok!


tapi tu semua bukan lah yang aku nak.aku  pon tahu kuasa tuhan. kalau aku gembira hari ni tak semestinya aku gembira selama nya.entah-entah nanti aku di duga dengan 1000 kali lagi kesusahan. mintak dijauhkan.

ok sudah.mari kembali ke arah kebaikkan.
nak tgk motivasi kopoyoan aku tak?
jap..




hahaha..jangan nak saiko sangat boleh?



3 more papers.tu gambar hari tu mase tunggu paper  Audit.
huh, memang semangat habis la ade kate-kate semangat camni depan mata,terlekat kat dinding.



byee readers.





9 comments:

fathiah said... [Reply to comment]

nape weyh?

nursyuhaida said... [Reply to comment]

tak tau cite ke fath?
nnti la.
tak kan nak cite kat sni.hehe

fathiah said... [Reply to comment]

emmm
i think i noe...
tp taw je la kan
bukan 1 2 story mory...
huhu
ok2
pas paper t gosip2...
;)

Anonymous said... [Reply to comment]

uissshhh..panjang sungguh entry anda.
terharu punya ayah mcm ayahnda.
u should be proud.

be strong dear friend.
FA

fndrocka said... [Reply to comment]

Kisah perempuan berkelahi..hahak

nursyuhaida said... [Reply to comment]

fath:.

yup2.nnti gosip.haha.aku tau ko tau fath.

pakcik fndrocka:.
tak syg mulut nmpak pakcik?

jaysya said... [Reply to comment]

pnat carik button 'like' tp xjumpe!
hehe kuase tuhan kan,,,
hadapi dengan senyuman,,
bukan tsenyum je lpas dpt tau brite tgempar ni,,haha;p

Anonymous said... [Reply to comment]

saya TAHU anda boleh!

nursyuhaida said... [Reply to comment]

jay sya:.
haha.asal tak share je kat fb?poyo sngat plak kan..haha
yup!hadapi segalanye dengan tenang dan senyuman.

anon2:.
im appreciated u.
tapi kan best i cn noe who u are.
thank for reading guys.

FA-seriously tak dapat nak cam sape u.
thank, btw.