19 October 2010

Aku Pun Kadang Terlupa

hye gang!



Background dah tukar baru..cantik tak cantik belakang kire.aku dah rase mcm balik ke zaman 60-an dah ha.itam putih bagai.takpe,kalau malas nak tengok page aku ni nmpak tak tande 'x' kat atas sebelah kanan tu.ok sile kelik.

Guys..! dah study week!dah selase dah pun..dah 4 hari bertapa dan bersila di rumah..memasukkan segala macam makanan dan masakan ke dalam badan ,keluarkan semula kemudian masukkan balik..melakukan nye tanpe rase jemu sejak 21 tahun yang lepas.huh..kehidupan.
tak baik mengeluh manusia.

dah start study week maknenye habes dah segale kelas mahupun segale event.
malas dah nak berpenat-penat.malas dah nak berpeluh-peluh.malas dah nak bergaduh-gaduh.malas dah nak bermusuh-musuh.cukup lah sampai situ je.tak sabar dah nak mulakan dengan kehidupan yang lain,ragam yang lain,manusia yang lain.pliss la.

kadang-kadang aku tak sedar aku buat salah.kadang aku rase aku dah buat sepatutnye ape aku buat.tapi rupenya aku hanya baru selesaikan separuh kerja,separuh beban.kalau tak de orang ingatkan mungkin sampai mati aku tak tau kerja aku belum siap,sedangkan aku dah duduk atas kerusi malas ,baca suratkhabar, marah polis sebab lambat dakwa pembunuh Sosilawati...tanpa aku sedar ade orang marah kerana kerja masih tak siap..kadang aku bukan sedar.

memang susah nak salahkan diri..takkan lah nak salah kan diri sendiri..maruah dan ego kena dijage..ketampanan dan kecantikkan harus dipuja.dijadikan idola.manusia kurang cantik dan kurang tampan bukan diabaikan tapi dilupekan seketika..nanti bila perlu panggil la mereka.mereka bukan kisah.bukan seperti manusia cantik dan tampan yang dipuja tadi..mereka bagai burung disangkar emas, bagai kucing berbulu tebal..cantik dan sentiase dipuja.dipuja manusia.

baru usia diperingkat pertumbuhan , aku dah hampir putus asa melayan perangai manusia yang memang susah nak dipaham..tak boleh ke berfikir lebih matang?lebih terbuka?tapi dalam pada masa yang sama tidak lalai pada tuan kita.

terlalu terbuka terkadang membunuh!

padanlah Allah buat manusia berbeza, agar manusia itu tahu..die tak macam kau.mereka tak macam kita.kita kena paham mereka kalau kau nak mereka paham kita.percaturannya mudah.perkiraannye tak susah..nak memulakan mungkin tergeliat patah.


pentingkan perasaan sendiri bukan jawapan tepat.

bye readers.

p/s: didikan ibu bapa memang akan mempengaruhi kita.itu tepat.tak de sape dapat menyangkal.tanpa mereka, kau tak de malah kau bukan siapa-siapa.Aku akui bab yang itu.tidak pernah tidak.

mood: Barakallah by Maher Zain.

kalau kawen dalam taman bunga yang manyak-manyak camni pon kire bahagia dah ni.okeyh, gatal saya masih ada.

8 comments:

-faThiAh- said... [Reply to comment]

ohemgee
aku rase next post aku agak camni...
tp ko dah post,
takpe la,aku share bace erk...
relax bebeyh
byk je dugaan camni....

Nur Fatehah said... [Reply to comment]

dah mcm pah sink walia lak ko nh...

nursyuhaida said... [Reply to comment]

fathiah:.
anda rasa ape yang aku rasa?
hahaha.macam tu lah fath.penat dah jage hati orang.
lepas ni mntak2 kehidupan lebih baik.lebih matang yang penting.huuuu.

teha:.
dulu cite2 nak jadik wartawan buletin utame.haha

Anonymous said... [Reply to comment]

jangan tensi2 sgt.
exam dah dekat dear,focus on your study.

wish u a thousand of best.jgn leka dgn mereka.

Anonymous said... [Reply to comment]

i'm the one who always be an anonymous..
simple to say,im your silent readers.

i dont know u.but i think u are the person yang senang nak talk with.senang nak nego.

jgn serabut kan kepale dengan manusia jenis itu.
mereka ade atau mereka tak de.u tetap makan,u tetap tido dgn biase.

Atika Zulkafli said... [Reply to comment]

dah2,,,, study week mean study. bkn berbwlog week dgn newspaper day...pi duk kerusi rajin..jgn emosi sgt baca kes susilawati..opps! sosilawati..kang emosi x tenteram..hahahha

as u know its me "Nadze" said... [Reply to comment]

asal ni kak?takotjerrrrr. bunga tu penting ;PP
asal "cerianadz" tu x tukar lagi!

-faThiAh- said... [Reply to comment]

woh2
ske respon ananymous ber2 ni...
yep2
tol hada
dah penat kan...
tapi bile nk end up pon tak tahu
seperti kate org laen
sabar sabar dan sabar lagik!